Ново на сајту

Радио Земља живих више не постоји!

Драга браћо и сестре,

 

 обавештавамо вас да интернет радио Земља живих престаје са радом !

 

Сајт посвећен заједници ће и даље бити активан.

 

Желимо вам свако добро од Господа.

Обавештења, најаве и догађаји у Земљи живих

Пројекти Земље живих

САОПШТЕЊЕ

Поштовани и поштоване,

Овом приликом желимо да Вас обавестимо о пројектима чију је реализацију Удружење грађана „Земља живих“ започело током текуће године и да се захвалимо онима који су подржали наш рад на указаном поверењу.
С циљем промовисања и афирмације борбе против наркоманије и зависности уопште, основне активности нашег Удружења су ревитализација и рехабилитација зависника у терапијским заједницама, као и њихова ресоцијализација и стварање друштвених услова за социјално интегрисање након лечења. Битан сегмент нашег рада усмерен је, такође, и на превенцију, односно на информисање шире јавности о проблемима наркоманије и могућностима борбе против ове пошасти савременог доба. Опширније...

Текући пројекти Земље живих

 

Поштовани и поштоване,

Овом приликом желимо да Вас обавестимо о пројектима чију је реализацију Удружење грађана „ЗЕМЉА ЖИВИХ“ започело током текуће године и да се захвалимо онима који су подржали наш рад, на указаном поверењу.
С циљем промовисања и афирмације борбе против наркоманије и зависности уопште, основне активности нашег Удружења су ревитализација и рехабилитација зависника у терапијским заједницама, као и њихова ресоцијализација и стварање друштвених услова за социјално интегрисање након лечења. Битан сегмент нашег рада усмерен је, такође, и на превенцију, односно на информисање шире јавности о проблемима наркоманије и могућностима борбе против ове пошасти савременог доба.
Сви пројекти усмерени су ка реализацији поменутих активности и ширењу могућности деловања нашег Удружења.


1. Пројекат „ПОЧНИ ИСПОЧЕТКА!“ представља окосницу рада нашег Удружења, јер подразумева све оне активности које су од круцијалног значаја за функционисање терапијских заједница, односно рехабилитацију и ресоцијализацију 100 штићеника. Овај пројекат обухвата све оне фазе кроз које пролази зависник на свом путу повратка у нормалан живот- почев од посета колоквијумима у Ковиљу, информативних разговора у канцеларији Удружења у Новом Саду, преко пријема у заједницу, адптације, прихватања радне терапије и радног дана, психотерапије и арт терапије па све до упућивања на социјално предузетништво. Како би се по изласку из заједнице, сад већ, бивши зависници лакше снашли и успоставили редовне животне активности, пројекат укључује и организовање обука за каширање икона, дубореза и основа столарског заната, свећарски занат, декупаж и прављење сапуна. У склопу пројекта ће бити опремљене и уређене новоизграђена учионица и радионица у нашој заједници на Ченеју које ће знатно олакшати све едукативне и радне активности. Пројекат подразумева и рад са родитељима, као један од, како је пракса показала, неопходних сегмената у борби против зависности.
Пројекат је подржан од стране Градске управе за социјалну и дечју заштиту Града Новог Сада

2. Пројекат „ЧУВАРИ МОЈЕ ДУШЕ 2“подразумева све активности које су од круцијалног значаја за функционисање терапијске заједнице у Брајковцу и наше канцеларије у Београду. Такође обухвата све оне фазе кроз које пролази зависник на свом путу повратка у нормалан живот-, информативне разговоре у канцеларији Удружења, преко пријема у заједницу, адптације, прихватања радне терапије и радног дана, психотерапије па све до упућивања на социјално предузетништво. У циљу подизања личних компетенција наших штићеника организоване су обуке из енглеског језика, рада на рачунару и курс професионалне орјентације. Пројекат подразумева и рад са родитељима, као један од, како је пракса показала, неопходних сегмената у борби против зависности.
Пројекат је подржан од стране Градске управе града Београда – Секретаријат за социјалну заштиту

3. Пројекат „ ПСИХО-СОЦИЈАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА И РЕСОЦИЈАЛИЗАЦИЈА ОБОЛЕЛИХ ОД БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ И ЊИХОВИХ РОДИТЕЉА“ реализује се већ пету годину заредом, а подразумева одржавање различитих типова састанака за зависнике и њихове родитеље, као и организовање дежурстава у нашој канцеларији. Основни циљ овог пројекта је успостављање боље комункације са зависницима и њиховим родитељима, како би им се услуге које пружа наше Удружење учиниле што доступнијим.
Пројекат је подржан од стране Градске управе за здравство Града Новог Сада.

4. Пројекат „УПОТРЕБА ХУМУСА У ЦИЉУ ПРОИЗВОДЊЕ ЕКОЛОШКИ БЕЗБЕДНЕ ХРАНЕ 2“ – Појекат који спроводимо други пут заредом има за циљ промотивне активности производа који нудимо ка јачању свести о добробити хумуса у узгајању воћа и поврћа. У оквиру планираних активности нашим штићеницима се организују едукативна предавања која се тичу основних начела органске производње. Основни задатак је да креирамо промотивно едукативни садржај са конкретном употребном вредношћу у нашој локалној заједници кроз приближавање одвојених циљних група са потребом да здрави стилови живота буду императив у нашем граду. У ту сврху ћемо уз едукативне и информативне флајере, бесплатно поделити грађанима Новог Сада 1000 кг органског хумуса који су произведени у нашој терапијској заједници на Ченеју.
Пројекат је подржан од стране Градске управе за заштиту животне средине Града Новог Сада.

5. Пројекат „СВЕТЛО У ТАМИ 2“ се реализован у нашој терапијској заједници на Ченеју. Учесници пројекта су млади који су тренутно на рехабилитацији од болести зависности. Пројекат се састоји из неколико фаза међу којима је групни и индивидуални рад са корисницима кроз арт терапију и једну врсту форум театра који се користи у овом случају приликом психотерапије. Едукатор на пројекту са штићеницима у првом делу пролази кроз низ њихових личних, породичних и животних ситуација, док у другом на исти начин се бави њиховим животом током рехабилитације .На самом крају пројекта ће бити јавно изведен склоп ових скечева у којима ће учествовати штићеници.
Пројекат је подржан од стране Градске управе за спорт и омладину у оквиру ЛАП-а.

Пројектни тим Удружења свакодневно радни на новим идејама и унапређењу услуга које спроводимо у заједници бесплатно. Пројекти којима нас подржавају донатопри, начин су нормалног функционисања штићеника у заједници који проводе са нама у просеку 2,5 године. У оквиру рада заједнице функционише и помаже тим стручних људи без којих живот током 365 дана у години не би био могућ те им се овом приликом још једном захваљујемо и поручујемо :“НЕ БОЈ СЕ, САМО ВЕРУЈ!“.

Посете заједници

Посета службе помоћи и неге у кући

НАШУ ТЕРАПИЈСКУ ЗАЈЕДНИЦУ НА ЧЕНЕЈУ ПОСЕТИЛИ СУ КОРИСНИЦИ СЛУЖБЕ ПОМОЋИ И НЕГЕ У КУЋИ, КОЈА СЕ СА УСПЕХОМ РЕАЛИЗУЈЕ ПОД ОКРИЉЕМ ЕПАРХИЈЕ БАЧКЕ СА БЛАГОСЛОВОМ ЕПИСКОПА БАЧКОГ Др ИРИНЕЈА. Ова посета је уприличена са циљем да се корисници СЛУЖБЕ упознају са нашим радом и уједно дају своју подршку штићеницима на путу ка њиховом излечењу. Штићеницима је представљен пројекат Служба помоћи и неге у кући. С обзиром да је месец октобар посвећен старима, наши момци су такође пружили подршку својим гостима, инспирисани јеванђелским речима "НОСИМО БРЕМЕНА ЈЕДНИ ДРУГИХ".

Опширније...

Посета Срђана Симића

Господин Срђан Симић, председник општине Бачки Петровац, посетио нашу терапијску заједницу на Ченеју и том приликом се упознао са нашим радом и резултатима које постижемо у борби против болести зависности.

 

 

 

 

Посета Марка Сандаља

Оснивач и и директор Фондације „ Пријатељ Божији“, господин Марко Сандаљ из Канаде посетио наше терапијске заједнице на Ченеју, Вилову и Сланкаменачким Виноградима. Током дружење са нашим штићеницима, својим личним сведочанством их подржао и мотивисао у њиховој борби против болести зависности. Фондација „ Пријатељ Божији“ већ више година подржава наш пројекат а 2014. године је и снимила филм о нашој заједници под називом „Земља живих у долини мртвих“. Опширније...