Одржана трибина у основној школи ''Коста Трифковић''

Tribina Zemlje živih u osnovnoj školi Kosta TrifkovićУ оквиру пројекта „ДРОГА НЕМА ПОСЛЕДЊУ РЕЧ!" финансираног од стране Градске управе за социјалну и дечију заштиту, 22. новембра 2013. године одржана је трибина у Основној школи "Коста Трифковић" у Новом Саду, о опасностима и последицама употребе психоактивних супстанција.
У сали Основне школе "Коста Трифковић" у 13.30 часова је за ученике првих разреда одржана трибина у циљу превенције и едукације младих о наркоманији и њеним штетним последицама које разарају породице и читаво друштво.

У уводном делу присутнима се обратио вероучитељ господин Саша Куриџа, који је представио учеснике трибине и рекао деци да ће имати прилику да чују потресна сведочанства штићеника Земље Живих, пројекта који се реализује под окриљем Српске Православне Цркве, у потреби да се помогне младима који су постали зависници од дроге.
Потом се присутној деци која се у великом броју окупила у школској сали обратио Дејан Зековски, васпитач терапијске заједнице "Земља Живих", који је представио програм који се спроводи у Земљи Живих. Затим су своја потресна сведочанства изнели бивши штићеници Земље Живих: Стеван Сорак, Владимир Дапчевић и Снежана Мандић који су са успехом завршили програм.
Деца су са великом интересовањем пратила сведочења о томе како су поменути почели да се дрогирају и кроз какву муку су прошли они и њихове породице, као и како су дошли у Земљу Живих.

 

DSCI0363 DSCI0369 DSCI0373