Посета и донација -Кола српских сестара- Заједници ЗЕМЉА ЖИВИХ

Дугогодишња сарадња између Кола српских сестара и Заједнице „Земља живих“ на Ченеју настављена је посетом 26. децембра 2019. током које су чланице Кола донирале све што је штићеницима „Земље живих“ у овом тренутку најнеопходније.
Ову акцију, пету годину заредом финансирала је Градска управа за социјалну заштиту.

„Сада већ традиционално, у ово доба године, помоћ чланица Кола српских сестара, пристигла је у виду кафе, посног пецива, средстава за личну и општу хигијену, рекла је др Нада Араницки, потпредседница Кола српских сестара.

„Ми Коло само за себе, поштујемо пројекат, и руководимо се пројектом за ту годину, али осим тога неколико пута годишње трудимо се да донесемо и половну гардеробу. Зашто сад половну гардеробу… то су тренерке и мајце и дуксеви који су њима потребни за рад, јер зна се да је сврха свег овог боравка овде и радна терапија“, каже Нада Араницки.

Штићеници заједнице веома су захвални на активностима и програмима које им чланице Кола пружају, а оно што је и најважније, поред материјалне помоћи, јесу љубав и пажња које су им преко потребне, јер се захваљујући сопственом труду и раду, сами боре са својом врстом проблема.

„Желео бих да се испред терапијске заједнице „Земља живих“ захвалим и ове године Граду Новом Саду, Градској управи за социјалну и дечију заштиту, Градској Управи за здравство, Градској управи за културу , Канцеларији за младе града Новог Сада, који су и ове године подржали значајно наше активности, и заиста нам је подршка и сарадња са Градом Новим Садом драгоцена, и један добар пример где заједнички можемо да сарађујемо у циљу добробити друштва“, рекао је Андреја Јовановић, координатор заједнице „Земља живих“.

Подсетимо, објекат „Земља живих“ на Ченеју један је од укупно шест, у којем се на добровољној бази, без лекова, тренутно налази око 20 штићеника, који се лече од болести зависности.“

Извор: РТВ (Соња Банчевић)