Епископи браничевски и шумадијски посетили заједницу у Брајковцу

У уторак, 02. јула 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, угостио је Епископа браничевског Господина Игнатија.

После срдачног сусрета двојице владика у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, Владика Игнатије и Владика Јован су заједно са директором Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, господином Милетом Радојевићем, посетили нашу заједницу “Земља живих” у Брајковцу.

Старешина заједнице у Брајковцу, протојереј-ставрофор Александар Новаковић, упознао је Епископа Игнатија са начином и методама рада, као и резултатима који су постигнути у деценијском постојању пројекта Земља Живих.

Отац Александар је испред свих штићеника посведочио да су од неизмерног значаја и посете Владике Јована заједници, његова молитвена и материјална помоћ, јер им дарује нову благодат и снагу, и враћа изгубљени смисао у њихове животе.

Исповест и потресна сведочанства штићеника заједнице, на крају ове посете нашој заједници у Брајковцу, наше драге госте нису оставиле равнодушним. Ова исповест младих којима наша Света Црква враћа смисао у живот, су сведочанство да оно што је људима немогуће, Богу је све могуће.