Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и проф. др Весна Туркулов посетили су нашу заједницу на Ченеју

Другог дана Васкрса, на Ђурђевдан, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и проф. др Весна Туркулов, државна секретарка у Министарству здравља, посетили су терапијску заједницу „Земља живих” на Ченеју. Штићеници Заједнице дочекали су и угостили посетиоце, представили им све сегменте живота: просторије и економију Заједнице, и упознали их са програмом рехабилитације.
Упознавши се са квалитетом укупног програма живота и рада у Заједници, градоначелник је, поред помоћи коју Град пружа „Земљи живих“ кроз пројекте, истакао могућност да би Град могао да унапреди подршку штићеницима Заједнице кроз волонтерски рад у приватним и градским предузећима, како би они који заврше програм рехабилитације у „Земљи живих“ могли да се ваљано интегришу у друштво, да раде и да за то, коначно, буду и плаћени.
Проф. др Весна Туркулов поздравила је и похвалила програм „Земље живих“ као велики подухват Цркве и друштвене заједнице у помоћи зависницима и њиховој ресоцијализацији.
Протојереј ставрофор Бранко Ћурчин, духовних терапијске заједнице „Земља живих“, захвалио се гостима и њиховој помоћи пројекту. Кроз „Земљу живих” прошло је до сада око 6.000 људи, од којих је чак 82% оних који су прошли читав програм који траје 36 месеци, са позитивним исходом –излечени од болести зависности. Без подршке и помоћи Града, Покрајине и Државе тешко бисмо опстали, будући да је боравак у Заједници потпуно бесплатан – напоменуо је отац Бранко.