Посета градоначелника Новог Сада г. Милоша Вучевића

Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Исихије и протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, духовник Терапијских заједница „ЗЕМЉА ЖИВИХ“ дочекали у Светоархангелском манастиру у Ковиљу, 8. јануара 2020. године – на дан празновања Сабора Пресвете Богородице, г. Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада.
Господин Вучевић већ традиционално, другога дана Божића, својом посетом пружа подршку „ЗЕМЉИ ЖИВИХ“ и нашим штићеницима.
Епископ мохачки г. Исихије захвалио се Граду Новом Саду на помоћи нагласивши да је посета градоначелника са сарадницима у ове божићне дане радост за све.
“ Дуги низ година се познајемо и врло добро сарађујемо са Градом Новим Садом. Наш тим људи који се бави проблемом зависности у овиру пројекта „ЗЕМЉА ЖИВИХ“ је у сталној комуникацији са представницима Града, као и другим субјектима који помажу, а та сарадња је веома плодотворна“, рекао је владика Исихије.
Градоначелник Вучевић истакао је да се тим гестом, али и конкретном помоћи, показује да Град Нови Сад брине и помаже људима који су се самостално и својом вољом упустили у програм рехабилитације.
“ Нећемо да окрећемо главу на другу страну у односу на људе који имају велике личне проблеме, да се правимо да не постоје зависност од опијата, алкохола, коцкања, али и од неких савремених технологија. Овде смо да пружимо подршку штићеницима којима смо донели помоћ у виду ствари за које су се изјаснии да су им у овом тренутку најважније. Ми верујемо у њих, да имају снаге да се изборе са својим проблемима, и свесни смо да то зависи највише од њих, али и од оних који им на том путу помажу. Зато упућујемо велику захвалност Епархији Бачкој и Манастиру Ковиљ, свима који раде свакодневно на њиховом бољитку, и свим људима добре воље који помажу овај пројекат „, рекао је Вучевић и нагласио да ће се подршка Града Новог Сада нашој заједници наставити и током 2020. године.
Координатор Терапијских заједница „ЗЕМЉА ЖИВИХ“, Андреја Јовановић, захвалио се градоначелнику Вучевићу на посети и помоћи коју је са својим сарадницима донео.
“ Поред вишегодишње подршке и сарадње коју имамо са Градским управама Новог Сада, сарађујемо и са представницима свих званичних институција у Републици Србији, од Министарства здравља до Канцеларије за борбу против дрога владе Републике Србије.. Заједнички постижемо заиста драгоцене резултате, јер помоћи некоме да промени сопствени живот и своју личну причу преокрене на добро, јесте непроцењиво „.