Председница Скупштине Града Новог Сада и заменик директора Института “НС семе” посетили заједницу “ЗЕМЉА ЖИВИХ”

Председница Скупштине Града Новог Сада МСц Јелена Маринковић Радомировић посетила је данас, заједно са замеником директора Института “НС семе” Вуком Радојевићем, терапијску заједницу “ЗЕМЉА ЖИВИХ” при манастиру у Ковиљу. Данашња посета искоришћена је да би штићеницима у манастирској заједници председница Скупштине града уручила лични дар, док је Институт обезбедио семена кукуруза, детелине и поврћа.

Данашња посета је подршка штићеницима заједнице “ЗЕМЉА ЖИВИХ”. То је порука да нису сами у својој одлуци и да су изабрали прави пут. Ово је скроман допринос у реализацији заједнице и манастирском братству и ја се овом приликом захављујем свима који учествују у реализацији овог хуманог пројекта – поручила је председница Скупштине града МСц Јелена Маринковић Радомировић.

Заменик директор Инститта “НС семе” Вук Радојевић прецизирао је да су “као друштвено одговорна установа препознали значај и потребу да се нађемо при руци онима којима је најпотребније”. Искрено се захваљујем Епархији Бачкој, манастиру Ковиљ и свима који учествују у заједници “ЗЕМЉА ЖИВИХ” казао је Радојевић.

Епископ мохачки Исихије захвалио се на пријатељској посети манастиру Ковиљ и заједници “ЗЕМЉА ЖИВИХ”, поручивши да је велики значај да манастир и заједница имају подршку ширег круга пријатеља, “који се труде да подрже и учествују у племенитом подухвату”.

Благодарим за поклоне и благослове које сте нам донели – казао је епископ мохачки Исихије.

Током посете председница Скупштине града и заменик директора Инситута “НС семе” обишли су манастир и са епископом мохачким разговарали о даљој подршци терапијској заједници “ЗЕМЉА ЖИВИХ”.

Извор РТВ

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/podrska-sticenicima-zajednice-%E2%80%9Czemlja-zivih_1223431.html