САОПШТЕЊЕ – о пројектима које „Земља живих“ реализује током текуће године

Овом приликом желимо да Вас обавестимо о пројектима које „Земља живих“ реализује  током текуће године и да се захвалимо онима који су подржали наш рад на указаном поверењу.

С циљем промовисања и афирмације борбе против наркоманије и зависности уопште, основне активности нашег организације су ревитализација и рехабилитација зависника у терапијским заједницама, као и њихова ресоцијализација и стварање друштвених услова за социјално интегрисање након лечења. Битан сегмент нашег рада усмерен је, такође, и на превенцију, односно на информисање шире јавности о проблемима наркоманије и могућностима борбе против ове пошасти савременог доба.

Сви пројекти усмерени су ка реализацији поменутих активности и ширењу могућности деловања наше организације..

  1. Пројекат „НОВИ ДАН“ представља окосницу рада организације, јер подразумева све оне активности које су од круцијалног значаја за функционисање терапијских заједница, односно рехабилитацију и ресоцијализацију штићеника који бораве у нашим заједницама. Овај пројекат обухвата све оне фазе кроз које пролази зависник на свом путу повратка у нормалан живот- улазак у заједницу, адптацију, прихватања радне терапије и радног дана, свакодневне активности, психотерапије и арт терапије па све до упућивања на социјално предузетништво. Пројекат подразумева и рад са родитељима, као један од, како је пракса показала, неопходних сегмената у борби против зависности.

Пројекат је подржан од стране  Градске управе за социјалну и дечју заштиту Града Новог Сада

  1. Пројекат „ ПСИХО-СОЦИЈАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА И РЕСОЦИЈАЛИЗАЦИЈА ОБОЛЕЛИХ ОД БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ И ЊИХОВИХ РОДИТЕЉА“ реализује се већ десету годину заредом, а подразумева одржавање различитих типова састанака за зависнике и њихове родитеље, као и организовање дежурстава у нашој канцеларији. Основни циљ овог пројекта је успостављање боље комункације са зависницима и њиховим родитељима, како би им се услуге које пружа наша организација учиниле што доступнијим. Истовремено кроз информативне

Пројекат је подржан од стране Градске управе за здравство Града Новог Сада.

  1. Пројекат „ ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ У ЗЕМЉИ ЖИВИХ “ се реализује већ неколико година и има за циљ да особе које се налазе  на рехабилитацији у нашој заједници добију основно културно уметничко образовање, испробају се у конкретном уметничком изражавању и буду подстакнутие да негују аматерски или професионални културно-уметнички рад и након завршетка рехабилитационог програма, као и успостављање могућег модела културних садржаја у нашим заједницам. На самом крају пројекта предвиђена је изложба радова штићеника.

Наш тим свакодневно ради на новим идејама и унапређењу услуга које спроводимо у заједници бесплатно. Пројекти којима нас подржавају донатопри, начин су нормалног функционисања штићеника у заједници који проводе са нама у просеку 2,5 године. У оквиру рада заједнице функционише и помаже тим стручних људи без којих живот током 365 дана у години не би био могућ те им се овом приликом још једном захваљујемо.

 

 

 

.